Vanaf 2014 wordt er binnen de GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg) onderscheidt gemaakt tussen Basis Generalistische GGZ en Specialistische GGZ. Binnen de Basis GGZ wordt de voormalige eerstelijnspsychologische zorg behandeld en omvat de behandeling van lichte tot matige problematiek. Binnen de Specialistische GGZ (waaronder psychotherapie valt) worden meer complexe psychiatrische klachten behandeld. Meer informatie hierover kunt u lezen door op deze link (www.lvvp.nl) te klikken.

 

Zorgverzekering

Zowel Basis GGZ (BGGZ) als Specialistische GGZ (SGGZ) worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de basisverzekering, dit is afhankelijk van het soort polis wat u heeft. Omdat psychologenpraktijk Richters een contractvrije praktijk is wordt de behandeling in zijn geheel vergoed wanneer u een restitutie polis heeft. Het eigen risico wordt nog wel door de zorgverzekeraar bij u in rekening gebracht.

Met een natura polis is het afhankelijk van uw zorgverzekeraar hoe groot het gedeelte van de behandeling is wat door uw zorgverzekeraar vergoed wordt.

Het is belangrijk dat u uw polis raadpleegt of bij uw verzekeraar informeert voor welke vergoeding u in aanmerking komt. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

De praktijk hanteert hiervoor de NZA tarieven www.nza.nl

 

Verwijsbrief
Om vergoeding van uw ziektekostenverzekering mogelijk te maken is een verwijsbrief van uw huisarts noodzakelijk. Daarin moet aangegeven staan of u wordt verwezen voor behandeling binnen de Basis GGZ of de Specialistische GGZ. 

 

Zelf betalen

Het is mogelijk om de behandeling zelf te betalen. De kosten hiervoor zijn 98 euro per sessie van 45 minuten.

Partner relatie therapie wordt tegenwoordig niet meer vergoed door de zorgverzekeraar. De kosten hiervoor zijn 194 euro voor 1,5 uur.

 

Afzeggen afspraken

Wanneer de afspraak 48 uur van te voren wordt afgezegd wordt deze niet in rekening gebracht. Is dit korter dan 48 uur dan wordt er rechtstreeks een bedrag van 55 euro bij u in rekening gebracht. 

Supervisiesessies bedragen 45 minuten.

 

Voor behandelingen geldt:

In de Basis GGZ worden kortdurend minder complexe problemen behandeld. 

In de Generalistische GGZ wordt langerdurend behandeld en is de behandeling specialistisch voor complexere problematiek.