Na een eerste intakegesprek zal met u het vervolg van de behandeling besproken worden en daarbij krijgt u uitleg over de geadviseerde behandelvorm.

De behandelvormen die geboden kunnen worden zijn:

  • Cognitieve gedragstherapie
  • Schematherapie
  • EMDR
  • Ondersteunende gesprekken
  • Partnerrelatie gesprekken

Cognitieve gedragstherapie (CGt) is een combinatie van twee vormen van psychotherapie: cognitieve therapie en gedragstherapie. Cognitieve gedragstherapie pakt het gedrag én de negatieve gedachten aan die de problemen in stand houden. Met u wordt samen gekeken naar welke negatieve gedachte en gedragingen dat voor u zijn. U leert deze herkennen en ook te veranderen waardoor uw gevoel ook kan veranderen naar meer positief en helpend. Bij deze behandeling is het gebruikelijk dat u ook huiswerkopdrachten mee krijgt om zoveel mogelijk in uw dagelijkse omgeving te kunnen oefenen en de gewenste veranderingen te kunnen doorvoeren.

 

Voor meer informatie over Cognitieve gedragstherapie kunt u kijken op: www.vgct.nl

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, en is een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken. Nadat EMDR in 1989 door Francine Shapiro werd ontdekt, werd het voornamelijk gebruikt om grote, eenmalige traumatische gebeurtenissen te verwerken. Tegenwoordig is er steeds meer bewijs dat het ook bij andere klachten effectief kan zijn, zoals bijvoorbeeld bij meervoudige trauma’s, angstklachten en bij chronische pijn. Ook wanneer iemand last heeft van een negatief zelfbeeld kan EMDR als deel van een totaalbehandeling worden toegepast.

 

Voor meer informatie kunt u kijken op: www.emdr.nl